mindiganyázol

mindiganyázol

10 érv, hogy egészségügyis társat válassz……ha Te is egészségügyis vagy.

2015. december 14. - CCA

 Az elmúlt hetekben a blogra felkerült, egy sajnálatos véget ért történet.Fontos hozzátennünk, hogy sok egészségügyis boldog párkapcsolatban él mind civil, mind szakmabeli társakkal. Felsorolunk tíz érvet, hogy miért gyakoribbak a szakmabeliek közötti párkapcsolatok.

dr_szerelem.jpg

  1. Megérti, ha fáradt, nyűgös, szomorú vagy, szavak nélkül is. Azokat a napokat az életünkben, amikor semmi energiánk sincsen beszélni arról, amit aznap átéltünk, láttunk. Amikor még az agyunk az elmúlt napon pörög, és bizony emésztgetjük az eseményeket.
  2. Nem kell magyaráznod, hogy bizonyos helyzetek miért nehezek vagy idegesítőek számodra vagy miért viselnek meg. Tudja, hogy milyen érzés, amikor elveszíted egy beteged. Ilyenkor csak megölel és csendben melletted áll… hiszen átérzi a benned dúló fájdalmat.
  3. Türelemmel és átérzéssel hallgatja végig mondanivalódat a nap végén és hagyja, hogy csak beszélj… Nem kell elmagyaráznod semmit.
  4. Együtt érez veled, amikor éjszakázni mész, vagy amikor beteg állapota azt kívánja meg, hogy tovább bent kell maradnod.
  5. Tudja, hogy milyen, ha egy hosszú éjszaka után reggel 10-kor sörözni mész a kollégáiddal, hogy leeresszétek a gőzt és megbeszéljétek a napi eseményeket.
  6. Elfogadja, hogy sokszor munkából munkába mész, és azt, hogy egészségügyisként heti 100 órát kell dolgoznod, hogy megélj. Azt is értékeli, amikor 2 munka között van 30 perced pihenni.
  7. Tudja, ez hivatás és nem csak egy munka, hogy miért vagy bent ünnepekkor és hétvégén is.
  8. Tudja nagyon jól, hogy miért nem veszed fel a telefont… úgyis visszahívod, hogy elmeséld mi történt.
  9. Nem féltékeny arra, hogy az életedben van egy másik szerelem, hiszen neki is a hivatása a másik szerelme
  10. Megéli veled azt, ha megmentettél egy emberéletet, hiszen Ő is tudja mennyire jó érzés is ez. Nem néz rád furcsán, ha egy ilyen esemény után táncolsz a kórház folyosóján és boldog vagy.

+1.  Nem utolsósorban könnyebben átvészeli veled, amikor beteg vagy, sőt még infúziót is köt be neked.

süti beállítások módosítása