mindiganyázol

mindiganyázol

Segíteni minden körülmények között

2015. július 31. - CCA

Egy pénteki napon történt estefele, a helyszín egy budapesti orvosi ügyelet. Becsengettek és segítséget kértek tőlük, hogy valaki rosszul van az egyik sarkon, s mivel sajnos nem volt pontos a bejelentés egy kis idő elmúltával sikerült a beteget megtalálniuk!

Miután megálltak a kocsival feltehetőleg egy hozzátartozó nekik esett…

 „Ők nem azt akarták, hogy az ügyelet jöjjön hanem, hogy azonnal hívjanak mentőt,Ők mentőt akarnak!”

Kollégák teljesen megdöbbentek ezen a reakción és megpróbálták elmagyarázni, hogy segíteni jöttek és Ők is szakszemélyzet. Természetesen megvizsgálták a beteget, elkezdték az ellátást, amíg kiérkezett a mentő.

ment2.jpg

Csodálkozunk azon, hogy gondolkoznak ezek az emberek „tényleg elmenjek külföldre!? Hátha ott megbecsülik a munkámat?”

Feltenném a kérdést: Hol élünk??

Milyen ember az aki ezt csinálja? Milyen ember az, mint a napokban olvashattátok kirabolnak egy mentő kollégát miközben életet ment? Csodálkozunk azon, hogy frusztráltak az egészségügyi dolgozók? Nehéz munkát végeznek és higgyétek el, hogy nap, mint nap nekünk tolerálnunk kell az ilyen embereket is. Mi sem vagyunk gépek és igen néha elszakad a cérna, de ha mi barmit szólni merünk, akkor rögtön jön a feljelentés….

Sokszor sajnos ezek a helyzetek tettlegességig is fajulnak…

Minket ki véd meg? Ennek miért nincsen hírértéke?

Elhihetitek, számolunk azzal, hogy amikor bajban van valaki akkor a hozzátartozó ideges és aggódik. Figyelünk rájuk is, de ami a legfontosabb, hogy hagyjanak minket dolgozni.

Nekünk akkor nyugodt körülményekre van szükségünk, hogy a helyes döntést tudjuk meghozni a beteg érdekében! Hiszen emberi életeket mentünk nap, mint nap… 

 

süti beállítások módosítása